Reprezentanţii judeţului Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest

Miercuri, 21 septembrie 2016, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc ședința de numire a reprezentanților municipiilor/orașelor/comunelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

dsc_0003În vederea respectării prevederilor legale cuprinse în Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, art. 7.6: ”Consiliul pentru dezvoltare regională este alcătuit din președinții consiliilor județene și din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale, municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al regiunii”.

Ședința a fost convocată de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, pentru a alege prin vot deschis reprezentanții municipiilor/orașelor/comunelor din județul Satu Mare în Consiliul Regional.

Ședința a început cu alegerea reprezentantului în CDR din partea municipiilor Satu Mare și Carei. În urma votului a fost ales Kereskényi Gábor, primar al municipiului Satu Mare, în funcția de reprezentant al municipiilor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

dsc_0004Ședința a continuat cu alegerea reprezentantului în CDR din partea orașelor județului Satu Mare, respectiv: Ardud, Livada, Negrești și Tășnad, în urma căruia a fost în funcția de reprezentant al orașelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest a fost ales primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba.

La final s-a ales reprezentantul în CDR din partea comunelor județului Satu Mare. În sală au fost prezenţi un număr de 50 primari ai comunelor sau împuterniciți ai acestora, astfel condiția de majoritate simplă a fost îndeplinită.

dsc_0008În urma votului a fost ales Pop Dumitru, primar al comunei Odoreu, ca reprezentant al comunelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Numele reprezentanților municipiilor/orașelor/comunelordin județul Satu Mare în Consiliul Regional, aleși azi, 21 septembrie 2016 va fi transmis spre informare Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest, care asigură secretariatul Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

Întâlnirea a continuat cu reprezentanții celor 15 UAT-uri, beneficiari ai proiectului Informatizarea Registrului Agricol.

La finalul ședinței președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba i-a invitat pe toți primarii din județ să participe la Festivalul Pălincii, care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, cu începere de la ora 14.00, în Piața 25 Octombrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 septembrie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.