Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, reabilitată

Secţia de Oncologie din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are un mare rulaj de pacienţi, compartimentul internare de zi înregistrând lunar peste 500 de pacienţi unici. În timp însă, spaţiul alocat pentru tratamentul acestor pacienţi, situat la demisolul Spitalului Vechi, s-a degradat şi nu a mai corespuns din punct de vedere igienico-sanitar. Din acest motiv, conducerea SJU Satu Mare a decis efectuarea de lucrări de renovare a spaţiului.

spital-1Lucrarile efectuate au constat în:
– recompartimentare spaţii din tâmplărie PVC;
– tencuieli, zugrăveli;
– reamenajare grupuri sanitare;
– intervenţii la instalaţiile de încălzire şi electrice;
– montat pardoseală PVC, special destinată spitalelor.

7-684x1024

spiatl-2În cadrul lucrărilor de recompartimentare, s-a creat o rezervă pentru pacienţii care necesită un timp de aşteptare şi de intervenţie terapeutică mai îndelungat.
S-a amenajat un spaţiu de aşteptare pentru aparţinători cu 40 de scaune (60 lei/scaun).
În sala de tratament au fost înlocuite paturile cu 10 fotolii speciale de administrat citostatice, preţul unui fotoliu fiind de 2.000 lei.
În salonul de tratament a fost montat un televizor pentru pacienţi, urmând ca în viitorul apropiat să fie montat un tv şi în sala de aşteptare.
Pereţii din salon şi sala de aşteptare au fost decoraţi cu tablouri realizate de pacienţii din cadrul secţiei de Psihiatrie Cronici.

10-684x1024

spital-3Valoarea totală a lucrărilor, în care sunt cuprinse şi renovările şi reamenajările din cadrul secţiei de Diabetologie, este de 254.000 lei, din surse proprii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 21, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.