Obiectivul principal al Partidului Naţional Liberal este ca la Satu Mare să aibă un senator şi doi deputaţi

Vineri, 23 septembrie, de la ora 15.00, la sediul PNL Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de vizita de lucru a copreşedintelui Organizaţiei Naţionale PNL, Alina Gorghiu în judeţul Satu Mare. Au participat alături de aceasta deputaţii Andreea Paul, Romeo Nicoară, copreşedintele PNL judeţean şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Panea, primarul oraşului Tăşnad, Grieb Csaba, şi alţi liberali sătmăreni marcanţi.

dsc04479În prima parte a conferinţei, copreşedintele Organizaţiei Naţionale PNL, Alina Gorghiu a făcut referire la votul dat în Parlament pentru neînceperea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, spunând că luni, 26 septembrie se va decide printr-o reluare a voturilor dacă PSD se va ţine de cuvânt votând pentru începerea urmăririi penale a lui Oprea. „PNL insistă pentru reluarea votului în Senat, PSD-ul a decis susţinerea PNL. Toţi suntem egali în faţa legii, nu Parlamentul face legea. Nu cred că este o problemă reluarea votului. Poate intrăm în grevă parlamentară”, a precizat Alina Gorghiu.

Referitor la obiectivele PNL-ului sătmărean, Alina Gorghiu a declarat că „La Satu Mare credem că este normal să câştigăm în urma alegerilor viitoare un senator şi doi deputaţi, acesta fiind obiectivul nostru principal acum. Am vizitat mai multe primării conduse de liberali, primarii noştri sunt gospodari pe care ne putem baza. Contăm pe tot ce înseamnă resurse locale”, Şi-au exprimat dorinţa de a candida nouă membri de partid, hotărârea definitivă va fi luată în cursul săptămânii viitoare.

Alina Gorghiu a precizat că se lucrează la proiectul prin care din 2017 să se reducă fiscalitatea, astfel încât să existe o cotă unică de 16% prin modificarea taxelor pe muncă pentru că aceasta este o dorinţă a mediului de afaceri ajungând mai mulţi bani în buzunarele românilor. Aceste măsuri sunt necesare şl în judeţul Satu Mare, care la majoritatea indicatorilor economici se situează în urma altor judeţe din ţară.

Deputatul Andreea Paul a precizat că Alina Gorghiu este la a treia vizită în judeţul Satu Mare, ca dovadă că PNL acordă atenţie judeţului, care „este unul dintre cele mai sărace, are speranţa de viaţă cea mai mică, spor natural negativ, cea mai slabă calitativă şi mai scumpă apă şi o infrastructură care lasă de dorit”. Andreea Paul a mai spus că „încă patru ani cu PSD la guvernare ar fi un dezastru, o întoarcere în timp”.

În încheierea conferinţei de presă, deputatul Romeo Nicoară a informat că astăzi  a avut loc o întâlnire a Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene PNL, care a dezbătut împreună cu copreşedintele Alina Gorghiu probleme actuale economice şi politice. „Am reuşit să intrăm la guvernare prin alianţă cu UDMR, vrem să deblocăm proiectele importante ce la Satu Mare au stagnat. Ne bazăm pe oameni ce ne susţin şi încurajează în acţiunile noastre”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 23, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.