Activități numeroase în cadrul Săptămânii prevenirii criminalității, 26-30 septembrie

În data de 26 septembrie 2016, la Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a avut loc o conferință de presă prin care a fost lansată Săptămâna prevenirii criminalității. Au participat comisarul șef dr. Marius Mureșan, comisarul de poliție Simona Săndulescu, subcomisarul de poliție Camelia Tarba, inspectorul principal de poliție Răducu Silaghi și inspectorul principal de poliție Felicia Hrihorișan.

dsc04483Pe agenda Săptămânii prevenirii criminalității sunt înscrise o mare varietate de activități adresate elevilor, părinților, persoanelor vârstnice, tuturor cetățenilor care vor fi conștientizați de modul în care se pot feri de pericole, cum ar fi consumul de droguri, siguranța pe Internet împotriva infracțiunilor contra patrimoniului, împotriva violenței sexuale a înșelătoriilor asupra persoanelor vârstnice, precum și siguranța rutieră. Sunt activități interactive cu copii în afara orelor de program, în strânsă legătură cu familia. La aceste activități vor participa grupuri de elevi de liceu, cadre didactice atât din mediul urban Satu Mare, Negrești-Oaș, Tășnad cât și din localități din mediul rural: Școlile Gimnaziale Doba, Stâna, Lazuri, Terebești.

La aceste activități vor participa reprezentanți ai Poliției și parteneri de campanie: Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean, DGASPC, CJRAE, Direcția Județeană de Sport și Tineret, CPECA, Poliția Locală Satu Mare, AJPIS, SPAS, Asociația Stea, Organizația Caritas, cadre didactice.

Enumerăm câteva dintre activitățile propuse: vizită și întâlnire cu deținuții din Penitenciarul Satu Mare, Prevenirea delincvenței juvenile și a abandonului școlar în mediul rural, Prevenirea victimizării minorilor, Siguranță pe net, Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, Prevenirea infracțiunilor cu violență, Prevenirea violenței sexuale și Siguranța rutieră care se va finaliza cu un concurs de îndemânare pentru tinerii bicicliști în Grădina Romei, vineri de la ora 13.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.