Acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora

Polițiștii sătmăreni au desfășurat în perioada 23-25.09.2016 activități în baza Planului de acțiune derulat la nivel național, care a avut ca scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă desfăşurate în pieţe, târguri, oboare şi zona adiacentă acestora.

piata-de-vechituriAstfel, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, în cu implicarea efectivelor din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice şi poliţie transporturi.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza județului, au fost întocmite trei dosare penale și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, pentru fapte care contravin Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice dar și altor acte normative.

Valoarea amenzilor aplicate a depășit 25.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de  3.900 lei.

Polițiștii Biroului Poliţiei de Ordine Publică Carei, în cooperare cu jandarmii din Carei, au identificat în Piața Agroalimentară un bărbat de 32 de ani, din Carei, care deținea într-un dulap metalic din hala de produse lactate, cantitatea de 231 pachete de țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, evaluate la aproximativ 2.300 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.