A.J.O.F.M. Satu Mare: În atenția absolvenților promoției 2016. Paşii pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare aduce la cunoștința absolvenților promoției 2016 că pot beneficia de indemnizație de șomaj, dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință sau la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditați în condițiile legii.

AJOFM-Satu-Mare-7Indemnizația de șomaj pentru absolvenți

Se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni
Este o sumă fixă
Se acordă lunar
Se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care nu au reușit să-și găsească un loc de muncă, sau la data absolvirii școlilor speciale pentru persoane cu handicap.
Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz,pe certificatul de studii eliberat de către instituția de învățământ, dacă in cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire.

Îndemnizația poate fi solicitată in cel mult 12 luni de la data absolvirii.Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință in vigoare (500 lei).

Pentru a beneficia de ajutor de șomaj absolvenții se vor prezenta la AJOFM Satu Mare sau punctele teritoriale cu următoarele documente

Copie act de identitate
Adeverință medicală din care rezultă că este apt pentru muncă
Adeverință de la finanțe
Diplomă sau certificat de absolvire.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.