Concert cameral la Carei, în memoria violonistului Ștefan Ruha István, cetăţean de onoare al municipiului

Marți, 27 septembrie 2016, începând cu ora 19.00, la Castelul Károlyi din Carei, a avut loc concertul cameral susținut de: Raluca Ştirbăţ (Austria), Rudolf Leopold (Austria) și Rudolf Fátyol. Concertul a fost dedicat memoriei celui care a fost celebrul violonist Ștefan Ruha István, cetățean de onoare a municipiului Carei. La 28 septembrie se împlinesc 12 ani de la trecerea în neființă a acestuia.

dsc_0988mÎn deschidere, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a rostit câteva cuvinte despre cel care a fost marele violonist și om de cultură, Ștefan Ruha István, după care a fost proiectat un material despre viața artistului, realizat de prof. Visnyai Csaba.

dsc_0045mPublicul numeros prezent în Sala Cavalerilor a putut asculta compoziții celebre precum L. van Beethoven : Trio în Mib major op. 1 nr. 1, Cl. Debussy : Sonata în re minor pentru violoncel şi pian și G. Enescu : Sonata pentru pian în Re major op. 24 nr. 3, într-o interpretare plină de măiestrie a celor trei reputați muzicieni.

dsc_0051mLa finalul concertului, publicul i-a răsplătit pe artiști minute în șir, cu ropote de aplauze, ca semn de apreciere pentru atmosfera de neuitat și emoția transmisă. Concertul s-a prelungit până la ora 21.30, pianista Raluca Știrbăț fiind rechemată în scenă de trei ori. Aceasta a afirmat la final că se simte copleșită de căldura cu care a fost primită și a apreciat numărul mare de spectatori prezenți la acest eveniment.

dsc_0064mUrmătorul concert cameral la Castel va avea loc marți, 4 octombrie 2016, de la ora 19.00 și va fi susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare, sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Roman,

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.