Trei autoturisme abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliţia Locală. Mai sunt 11 maşini abandonate

În data de 27.09.2016, Poliţia Locală în colaborare cu Administraţia Domeniul Public, au procedat la ridicarea de pe domeniul public al municipiului Satu Mare a trei autoturisme (din locaţiile: str. Făgăraşului, str. Gabriel Georgescu, str. Ioan Slavici), în baza Dispoziţiei emise de către primar, acestea fiind depozitate într-un spaţiu special amenajat în acest scop. Anterior ridicării au fost făcute toate formalităţile prevăzute de lege.

1Totodată, în perioada 20-27.09.2016, poliţiştii locali au identificat încă 11 autovehicule care sunt abandonate în diverse locaţii din municipiul Satu Mare (ex.: Bld. Muncii, Aleea Proiectantului, str. Rodnei, str. Amaţiului), fiind aplicate somaţii prin care se solicită deţinătorilor să le ridice de pe domeniul public în termen de 10 zile.

2În conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1 din Legea nr. 421/2002, refuzul proprietarului sau al deţinătorului legal al vehiculului de a se conforma somaţiei este sancţionat cu amendă de la 1000 la 2000 lei, fără posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă a procesului verbal de sancţionare contravenţională, vehiculul urmând a fi trecut în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale, ridicat de pe domeniul public şi vândut sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

43Pe această cale atragem atenţia posesorilor de autovehicule care sunt abandonate pe domeniul public să le ridice în cel mai scurt timp.

Totodată, autovehiculele fără număr de înmatriculare sau alte marcaje oficiale (care să permită identificarea deţinătorului / proprietarului) vor fi considerate că nu au stăpân, fapt pentru care acestea vor trece de drept în proprietatea unităţii administrative-teritoriale după parcurgerea demersurilor legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.