Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Acţiuni de informare a sătmărenilor privind furturile din locuinţe şi înşelăciunile

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a continuat la Satu Mare miercuri, 28 septembrie 2016, cu acţiuni de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor.

foto-4O primă activitate a avut loc la Centrul de Zi Speranţa al Organizaţiei Caritas Satu Mare, unde poliţişti din structurile de ordine publică şi prevenire s-au întâlnit cu persoane de vârsta a treia. Tema întâlnirii a fost de interes pentru toţi cei prezenţi, aceştia recunoscându-şi vulnerabilităţile asociate vârstei şi singurătăţii, în anumite cazuri, dar şi obiceiului de a avea bani lichizi în casă și bijuterii adunate de-a lungul anilor. Poliţiştii i-au îndemnat şi i-au încurajat să se ferească de furturi şi de posibilele înşelăciuni cărora le-ar putea cădea victime, oferindu-le sfaturi şi exemple concrete.

foto-5Activităţile preventive au continuat apoi în judeţ, unde Caravana Prevenirii furturilor, a ajuns în comunele Odoreu, Botiz, Medieşu Aurit şi Vama. Poliţiştii din comunele respective s-au mobilizat împreună cu colegii lor veniți de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, au interacţionat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive din care oamenii să poată învăţa câteva metode eficiente de autoprotecţie a bunurilor personale şi a locuinţelor. O întâlnire specială în cadrul Caravanei Prevenirii a fost organizată în curtea Şcolii Gimnaziale din Medieşu Aurit, unde elevii de gimnaziu au aflat care sunt  informaţiile postate pe reţelele de socializare ce îi pot face vulnerabili în faţa hoţilor din locuinţe.

foto-1Peste 400 de persoane au fost informate cu acest prilej în cele patru comune vizitate de poliţişti, acţiunea fiind apreciată atât de cetăţeni, cât şi de autorităţile locale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 septembrie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.