A.J.O.F.M. Satu Mare: Promovarea participării pe piața muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială

Promovarea participării pe piața muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială se realizează in primul rând prin cumularea și complectarea prevederilor Legii 116/2003 la Legea 76/2002 rezultând astfel un singur act normativ.

ajofm_-_bursa_locurilor_de_munca_25Astfel este definită sintagma tânăr cu risc de marginalizare socială – persoană cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz reședința și se încadrează într- una dintre următoarele categorii:

-Se află în sistemul de protecție a copilului sau provine din acest sistem
-Are dizabilități
-Nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreținerea
-Are copii în întreținere
-A executat una sau mai multe pedepse private de libertate
-Este victimă a traficului de persoane

Promovarea participării pe piața muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială, se realizează de către AJOFM prin:

-Acompaniament social personalizat
-Activități de informare și promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor
-Subvenționarea locului de muncă
-Acompaniamentul social personalizat, se realizează de către agenție, în baza unui contract de solidaritate, și constituie un ansamblu de servicii care se acordă în mod gratuit tinerilot cu risc de marginalizare socială și constau în:

-Informare și consiliere profesională
-Medierea muncii
-Plasare în muncă la un angajator a cărui ofertă de loc de muncă a fost selectată ca fiind corespunzătoare pregătirii profesionale.
Contractul de solidaritate se încheie între AJOFM Satu Mare și tânăr pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puțin de 1 an, în condițiile în care, la data încheierii contractului de solidaritate, tânărul nu a împlinit vârsta de 26 de ani.

Angajatorii care încadrează tineri cu riscde marginalizare socială, și care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, denumiți angajatori de inserție, beneficiază lunar, conform prevederilor legale, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referință, in vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Subvenția se acordă în situația în care:

Incadrarea în muncă se realizează în condițiile prevăzute de Legea nr.53/2003 republicată cu toate modificările si complectările ulterioare, în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată, până la expirarea duratei contractului de solidaritate sau a unui contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată
Locul de muncă pe care este incadrat tânărul este un loc de muncă vacant, care a fost comunicat agenției pentru ocuparea forței de muncă teritoriale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 29, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.