La Biblioteca Comunală Santău a avut loc lansarea volumului lui Emilian Fogaş, intitulat „Amintiri împrăștiate”

Miercuri, 28 septembrie 2016 a avut loc lansarea volumului „Amintiri împrăștiate” de Emilian Fogaș. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Comunală Santău și a fost organizat de Biblioteca Municipală Carei, Biblioteca Comunală Santău și Primăria Santău.

img_5524Bibliotecara Elena Neamțiu, în calitate de gazdă, a deschis evenimentul cu un cuvânt de bun venit adresat invitaților speciali:  Aurel Pop, Viorel Câmpean și Eugen Chioran, din Satu Mare, colegelor de la Biblioteca Municipală Carei, Corina Nuna și Nicoleta Latiș.

În calitate de moderator al manifestării, Corina Nuna a dat cuvântul preotului Vasile Perșe. Acesta a scos în evidență caracterul puternic al autorului pliat pe credința strămoșească, credință pe care și-a manifestat-o discret sprijinind biserica ori de câte ori a fost nevoie.

img_5535În continuare, Eugen Chioran, nepotul autorului, a vorbit despre bucuria pe care a simțit-o citind cartea, emoția pe care a încercat-o retrăind evenimentele și întâmplările amintite în volum. Recenzia cărți a fost prezentată de Nicoleta Latiș, completată de Viorel Câmpean.

Din partea editurii Citadela, unde a fost tipărită cartea, a vorbit Aurel Pop. Acesta a scos în evidență importanța unor astfel de volume de memorii, care pot constitui baza de plecare pentru o monografie a localității.

img_5544A venit rândul celor prezenți să facă intervenții. Primul a luat cuvântul epigramistul Gheorghe Șanta, nepot al autorului, care i-a dedicat acestuia o epigramă gustată atât de public, cât și de scriitor. Apoi profesoara Veronica Perșe a vorbit în termeni elogioși la adresa lui Emilian Fogaș, a soției  Florica, precum și a întregii familii, cei doi fii, nurorile și nepoții, prezenți cu toții la eveniment.

La final, Emilian Fogaș, vizibil emoționat, a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care l-au susținut în procesul facerii volumului său, apoi a acordat autografe doritorilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 29, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.