Klaus Iohannis: Nu voi desemna ca premier o persoană urmărită penal sau condamnată penal sau care are probleme de integritate

Preşedintele Klaus Iohannis a respins marţi categoric posibilitatea de a desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal, indiferent de susţinerea pe care ar avea-o în Parlament, în opinia sa integritatea fiind ”criteriul eliminatoriu”.

klaus-iohannis-presedinte-jpg”În niciun caz nu voi desemna premier o persoană urmărită penal sau condamnată penal sau care nu respectă criteriile de integritate”, a subliniat el, insistând că aceste criterii de integritate sunt ”self-evidente”.

”Eu, preşedinte României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal”, a insistat Iohannis, întrebat dacă va avea aceeaşi poziţie şi în cazul în care o asemenea persoană ar avea coagulată în jurul său o majoritate parlamentară.

Şeful statului a explicat că va opta pentru o persoană despre care este convins că are capacitatea de a conduce bine guvernul. Iohannis a afirmat că nu va recurge la jocuri politice şi nu va desemna o persoană care să nu obţină votul Parlamentului.

”Să fie o persoană pe care eu o consider capabilă să conducă guvernul şi să întrunească o majoritate parlamentară” – acesta a fost ”portretul” făcut viitorului şef al Executivului. ”Cu siguranţă voi desemna o persoană ţinând cont de prerogativele constituţionale”, a mai arătat preşedintele.

Prin această declaraţie Iohannis îl exclude, de pildă, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, de pe lista potenţialilor premieri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.