4,5 tone de zahăr, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control desfăşurate la frontiera de stat a României, au descoperit şi confiscat 4,5 tone de zahăr, 

4ba17452672ac462cd0b8f171b64bf52_84522900În cauză, s-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Vineri, 29 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrătorii D.J.A.O.V. Satu Mare, au oprit pentru control, în trafic, pe raza municipiului Satu Mare o autoutilitară marca Volkswagen LT 46. Maşina era condusă de către Norbert V. de 31 ani, cu domiciliul în municipiul Satu Mare.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei şi a documentelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o cantitate însemnată de zahăr (92 de saci) pentru care conducătorul auto a prezentat o factură emisă de către o firmă din Ungaria.

Existând suspiciuni asupra autenticităţii documentelor prezentate, s-a trecut la efectuarea unor verificări, în urma cărora s-a constatat că denumirea firmei care a emis aparent factura nu există, iar codul unic de înregistrare înscris în factură a fost atribuit de către autorităţile maghiare unei alte firme.

Întreaga cantitate de zahăr, şi anume 4.580 kg în valoare de 18.400 lei, precum şi autoutilitara au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 31, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.