După un an de pauză vor fi reluate săpăturile de la cuptoarele dacice de la Medişu Aurit

Muzeul Județean Satu Mare anunţă reluarea – după un an de pauză – a săpăturilor sistematice de la Cuptoarele dacice de ars ceramică de la Medieșu Aurit.

mediesu_aurit_coperta-1În urma cercetărilor, s-a constatat că aici se află cel mai mare centru de producție ceramică din Europa, aflat în afara granițelor Imperiului Roman- cca. 200 de cuptoare de ars ceramică, identificate prin măsurători geomagnetice, care așteaptă să fie dezvelite prin săpătură arheologică.

În același timp, cercetarea este deosebit de importantă pentru studierea istoriei și culturii materiale a dacilor liberi, fiind în prezent singura săpătură sistematică din România pe această temă.

Muzeul Judeţean Satu Mare este astfel vârful de lance al cercetării dacilor liberi din Romănia. Fondurile pentru campania din anul 2016 sunt asigurate de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Satu Mare.

Pe măsura înaintării lucrărilor vom reveni cu detalii privind descoperirile din acest an.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.