Acțiune preventivă a poliţiştilor sătmăreni pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului

În dimineața zilei de 14.10.2016, între orele 06.00-10.00, peste 40 de politiști din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și ai Serviciului Criminalistic, au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, în zona Ostrovului din municipiul Satu Mare.

politia-roPe lângă activitățile specifice de legitimare/identificare de persoane, s-a urmărit respectarea legislației referitoare la normele de conviețuire socială, la regimul domiciului și de evidență a persoanelor, dar s-a urmărit și prinderea unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, identificate anterior.

Astfel a fost prins un tânăr de 29 de ani din Satu Mare, identificat ca fiind principalul bănuit în comiterea unui furt în noaptea de 30.09 spre 01.10.2016, care profitând de portierele neasigurate ale unui autoturism parcat pe strada Eugen Lovinescu din municipiul Satu Mare, ar fi sustras din interior un telefon mobil în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Fiind recidivist, față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Un alt bărbat de 40 de ani din Satu Mare, bănuit de sustragerea unui telefon mobil de la o femeie care circula cu un mijloc de transport în comun, a fost prins cu ocazia acțiunii. Acesta, în data de 27.09.2016 în jurul orei 17.50, ar fi profitat de aglomerația din autobuz și de neatenția victimei și i-ar fi sustras telefonul mobil, estimat la valoarea de 2.500 lei.

Ambele infracțiuni fac obiectul unor dosare penale înregistrate și aflate în instrumentarea polițiștilor judiciariști sătmăreni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.