Primăria Satu Mare și SC Florisal SA realizează în perioada 24 octombrie – 5 noiembrie curățenia de toamnă

În cursul zilei de 20 octombrie, poliţiştii locali au depistat mai multe persoane care depozitau ilegal deşeuri vegetale pe domeniul public al municipiului Satu Mare (str. Zütphen, Iuliu Maniu, etc.), rezultate din curăţenia curţilor proprii. Persoanele în cauză au fost atenţionate cu privire la încălcarea prevederilor legale şi li s-a solicitat să introducă aceste deşeuri în curţi până la anunţarea programului stabilit de Primăria Municipiului pentru colectarea deşeurilor vegetale, aceştia conformându-se.

big_img_3386Atenţionăm cetăţenii că, în conformitate cu prevederile H.C.L.33/2011: ”Depozitarea pe domeniul public a resturilor vegetale rezultate din curăţarea grădinilor şi curţilor fără a contracta cu operatorul de salubrizare transportul acestora, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. Excepţie: programul periodic stabilit de Primărie pentru colectarea deşeurilor vegetale precolectate din curţi şi grădini”.

Zilnic este depistată sau sesizată depozitarea de resturi menajere sau alte deşeuri lângă containerele ori recipientele de gunoi amplasate pe platformele de precolectare, sau în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Uneori se reuşeşte depistarea persoanelor care au făcut aceste depozitării, în cursul acestei săptămânii fiind depistate 5 astfel de persoane care au fost sancţionate contravenţional, dar în multe cazuri rămân nepedepsite astfel de încălcări ale bunului simţ. Cetăţenii sunt rugați să conştientizeze că trebuie să respecte normele legale, să trăim într-un oraş civilizat.

Primăria Municipiului Satu Mare, împreună cu operatorul de salubrizare S.C. Florisal S.A., va derula acțiunea de curățenie de toamnă în perioada: 24.10.2016 – 05.11.2016, numai pentru colectarea deşeurilor vegetale din curţile şi grădinile caselor. Colectarea acestora se va realiza exclusiv în zilele în care strada este programată pentru colectarea deşeurilor menajere. Deşeurile vegetale se vor depozita în grămezi, lângă pubelele cu deşeuri menajere, dimineaţa, la ora 7.00.

Nu se admite amestecarea deşeurilor vegetale cu alte deşeuri, deşeurile vegetale fiind colectate separat.

Cetăţenii municipiului sunt rugați să respecte zilele programate şi modul de depozitare, în caz contrar, se vor aplica amenzile prevăzute de Hotărârea Consiliului Local nr.33/2011. Colectarea şi transportul deşeurilor vegetale nu se taxează suplimentar pentru cetăţeni, cheltuielile fiind suportate din Bugetul Local.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Primăria Satu Mare și SC Florisal SA realizează în perioada 24 octombrie – 5 noiembrie curățenia de toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.