Medicii, asistenții și ambulanțierii S.A.J. Satu Mare participă la un curs de pregătire profesională

Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare aduce la cunoștința publicului sătmărean faptul că pe parcursul a trei zile, începând cu data de 24 octombrie 2016, membri ai S.A.J. Satu Mare (medici, asistenți și ambulanțieri) se află la un curs de pregătire profesională.

slide2Cursurile au ca temă principală SVB (suport vital de bază) și SVA (suport vital avansat) și sunt menite să reîmprospăteze cunoștințele personalului și să facă mai bine cunoscute noile protocoale de resuscitare din 2015.

Cursurile pentru medici și asistenți sunt prezentate și susținute de dr. Horațiu Mîndăianu de la S.A.J. Prahova, medic primar medicină de urgență și specialist medicină de familie cu competențe în medicină de dezastre și catastrofe, instructor-formator al CNRR (Consiliul Național Român de Resuscitare) acreditat de Ministerul Sănătății, instructor GIK (Generic Instructor) al ERC (Consiliul European de Resuscitare), formator acreditat al Ministerului Educației, Cercetării și Sportului.

Cursurile pentru ambulanțieri sunt sustinute de Asistent medical principal șef George Duță, formator în asistență medicală de urgență tot din cadrul S.A.J. Prahova.

S.A.J. Satu Mare salută pe această cale eforturile celor doi formatori, a căror prezență în serviciul sătmărean este onorantă.

Totodată S.A.J. Satu Mare face cunoscut faptul că până la sfârșitul anului se vor finaliza cursurile de BLS și ALS pentru întreg personalul Ambulanței sătmărene, iar în anul ce urmează, în 2017, programul de pregătire profesională va continua cu partea cursului de traumă, care urmează a fi susținut de aceeași echipă de la S.A.J. Prahova.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 25, 2016. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.