Video și foto: Jandarmeria Satu Mare a prezentat exerciţii demonstrative în Piaţa 25 Octombrie

Luni 01 aprilie 2013, între orele 11.00 -13.00, în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, mai multe clase de elevi ai şcolilor Contantin Brâncoveanu, Grigore Moisil, Avram Iancu, Bălcescu-Petofi, Liceul Unio şi de la alte instituţii de învăţamânt, împreună cu cadrele didactice au urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative.

Totul a debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi, reprezentanţii elevilor participanţi la demonstraţie având ocazia să exerseze împreună cu luptătorii jandarmi, toate aceste momente fiind pigmentate cu petarde, fumigene și spargeri de cărămizi.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană.

Cireaşa de pe tort a fost exerciţiul de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască armele cu precizie, într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Finalul a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, când câţiva copii şi reprezentanţi ai mass-mediei locale au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de pe clădirea Palatului administrativ.

Copiii au vizitat standul de prezentare, fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene, asupra prevederilor legale în vigoare referitoare la competiţiile sportive, la drepturile şi obligaţiile spectatorilor, dar și asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

La final, elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

Galerie foto: 

_DSC0005

_DSC0007

_DSC0010

_DSC0017

_DSC0024

_DSC0028

_DSC0030

4

_DSC0034

_DSC0041

_DSC0044

_DSC0047

_DSC0056

_DSC0061

_DSC0066

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 1, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.