Municipiul Satu Mare găzduiește în intervalul 2-5 noiembrie Zilele Filmului Rus

Satu Mare găzduiește în intervalul 2-5 noiembrie Zilele Filmului Rus, eveniment organizat de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Ambasada Federației Ruse în România, Ministerul Culturii Federației Ruse, Centrul Rus de Știință și Cultură.

14712718_1274839842560655_2798000915847111358_oDeschiderea oficială va avea loc marți, 2 noiembrie de la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, bulevardul Transilvania nr. 3 (Casa de Cultură a Sindicatelor).

Scurtele alocuțiuni ale organizatorilor vor fi urmate de proiecția filmului “Noi suntem din viitor”, regia Andrei Maliukov. Filmul a fost lansat în anul 2008 și este o dramă fantastică de război.

Acțiunea filmului este structurată în două planuri temporale: în prezent și în anii războiului, în perioada luptelor defensive din august 1942.

Eroii principali ai filmului fac săpături în locurile unde au avut loc bătăliile, pentru a vinde ulterior ceea ce găsesc: medalii, ordine, documente sau arme germane. Afacerea lor este profitabilă, dar periculoasă. Într-o zi la locul săpăturilor se petrece ceva straniu: în agendele găsite aparținând soldaților Armatei Roșii uciși, ʺvânătorii de relicveʺ descoperă fotografiile acestora. Ca să-și revină din șoc, colegii de ʺbusiness negruʺ se duc să se scalde într-un lac și de acolo ies în anul 1942, exact în toiul luptelor.

Alte șase filme vor putea fi vizionate în cele trei zile de festival, la care sunt așteptați toți cei dornici de a vedea câteva filme de excepție, de a descoperii sau redescoperii marea cultură rusă, inclusiv cinematografică.

Intrarea este liberă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 noiembrie 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.