PSD abordează campania electorală într-o manieră pozitivă, fără să intre în dispute cu adversarii politici

În prima zi de campanie electorală, la sediul Organizaţiei PSD Satu Mare a avut loc vineri, 11 noiembrie o conferinţă de presă. Au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, candidații la Camera Deputaților, Ioana Bran și Octavian Petric, candidatul la Senat, Gabriel Leș, purtătorul de cuvânt Silviu Sumlas, președintele interimar Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare, Radu Roca şi alţi membri din staff-ul de campanie al PSD. 

dsc05044Aurelia Fedorca a deschis conferinţa perecizând că ne aflăm la începutul unei campanii electorale care se anunță grea, dar pe care PSD doreşte  să fie una constructivă. Echipa de candidați PSD va aborda această campanie electorală într-o manieră pozitivă și nu va intra în dispute cu adversarii noștri politici. Intenția PSD este să ajungă cu programul de guvernare în fiecare casă, să le fie clar oamenilor ce doreşte partidul să facă pentru ei și cum să fie dezvoltată ţara în viitor.

„Candidații noștri au avut deja întâlniri cu mii de sătmăreni în perioada precampaniei și au fost primiți foarte bine de oameni. Avem speranța că scorul pe care ni l-am propus pentru aceste alegeri, 2 deputați și un senator, este unul realist. Sătmărenii apreciază că PSD vine la Satu Mare cu oameni noi și cu profesioniști, o echipă prin care îmbinăm tinerețea, profesionalsimul și experiența. Sloganul nostru este ”Îndrăznește să crezi în România”, iar noi  spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc.

Avem o echipă puternică și unită, ne-am mobilizat activul pentru campania electorală și am convingerea că la finalul acestei luni sătmărenii vor putea face diferența”, a declarat Aurelia Fedorca.

Candidata PSD la Camera Deputaţilor, Ioana Bran a arătat că a avut multe întâlniri cu sătmărenii în aceste zile și se bucură că mesajul PSD este înțeles bine de sătmăreni. S-a întâlnit și cu mulți tineri, care au spus că și-au pierdut încrederea că clasa politică ar avea soluții pentru ei, ca să-și poată croi o viață aici, acasă. „Misiunea noastră este să-i convingem că au un viitor acasă, iar noi venim cu soluții pentru ca tinerii să aibă aici un loc de muncă bine plătit, să îşi facă o casă, să îşi întemeieze o familie şi să se alăture clasei de mijloc.

Luni am lansat la București programul PSD pentru tineri, iar noi, tinerii social-democrați care candidăm pentru Parlament, ne-am angajat în fața tinerilor să luptăm astfel încât dezideratul generației noastre să devină realitate”,  declarat Ioana Bran, enumerând în continuare principalele politici pentru tineri ale PSD:

-Posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat.

-Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei

-Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei. Eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfășoară activităţi independente.

-Acordarea unei subvenţii de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună.

-TVA pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietăți va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei.

Al doilea candidat al PSD-ului sătmărean la Camera Deputaţilor, Octavian Petric a spus că vine în fața sătmărenilor cu fruntea sus, la încheierea celor patru ani de mandat. În urmă cu patru ani a promis că va lupta pentru patru proiecte importante pentru județul Satu Mare, pe care le-au fost realizate cu succes: Construirea sediului Primăriei Tășnad; reabilitarea DN 19 Livada – Negrești-Oaș; Demersurile necesare pentru alocarea sumelor necesare pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someş, licitația pentru proiectul tehnic al podului fiind adjudecată; Pentru centura municipiului Satu Mare s-au depus amendamente și s-au alocat 20 milioane de lei. Există finanțare dar, din păcate, autoritățile locale nu găsesc soluții pentru exproprieri.

dsc05041Octavian Petric a adus în discuție și votul pe care l-a dat luni în Parlament pentru majorarea salariilor pentru personalul din educație și sănătate. A fost un vot corect,  în Parlament a existat cvorum, deşi deputaţii PNL au chiulit de la serviciu. „În Buget există fonduri – există 29 de miliarde bani ce nu vor fi cheltuiţi, în timp ce pentru această creştere ar fi nevoie de doar 1,8 miliarde. Mai mult, creşterea economică de anul viitor, asigură sustenabilitatea măsurii şi în viitor.

România are cea mai mare creştere economică din U.E., ca urmare a măsurilor luate în guvernarea PSD. Este normal ca această creştere economică să se simtă în buzunarul românilor. PSD va susţine această lege şi, dacă românii ne dau încrederea lor, o vom pune în aplicare la guvernare. Contestaţiile la Curta Constituţională ale Guvernului şi ale PNL sunt un atac împotriva clasei de mijloc”, a precizat Petric.

Candidatul PSD Satu Mare la Senat, Gabriel Leș a ţinut să precizeze că PSD are cuprins în programul de guvernare și majorarea salariilor bugetarilor cu 50% și că formaţiunea susține legea salarizării unitare. A existat o lege negociată anul trecut de Guvernul Ponta, agreate de sindicate, dar nu a mai fost aplicată. De asemenea, în programul de guvernare era prevăzută o creștere a salariului minim și o creștere a punctului de pensie. (PSD propune prin programul de guvernare creșterea salariului minim la 1400 lei în 2017 și până la 1750 lei în 2020, concomitent cu creșterea salariului mediu la 3100 în 2017 și la 3.950 în 2020. Creșterea punctului de pensie la 1000 lei în 2017 ajungând la 1400 lei în 2020.)

„Nu vreau să se creadă că ne luptăm doar pentru personalul din educație și sănătate. Pe de altă parte, vreau să precizez că noi susținem familia tradițională și demersul Coaliției pentru familie de a organiza un referendum. Cei peste 3 milioane de români care au semnat petiţia pentru familia tradiţională nu pot fi consideraţi fanatici religioşi. Este cel mai mare număr de semnături strâns de organizaţii ale societăţii civile pe o iniţiativă în ultimii 26 de ani. Vocea lor trebuie respectată. Considerăm că soluţia este să se organizeze un referendum pentru ca românii să decidă. Vrem ca un astfel de referendum să aibă loc, dar nu concomitent cu alegerile din 11 decembrie din două motive: În primul rând, suprapunerea peste campania electorală ar afecta dezbaterea publică cu privire la familia tradiţională. În al doilea rând, această suprapunere ar afecta şi campania, pentru că românii trebuie să stabilească ce partid are cel mai bun program pentru a transfera creşterea economică în buzunarul oamenilor şi ar aduce mai mulţi români în clasa de mijloc”, a spus Gabriel Leş.

Radu Roca, președintele interimar al Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare a vorbit în încheierea conferinţei despre întâlnirile candidaților cu sătmărenii, pe care de azi (11 noiembrie) le vor continua mai intens. În municipiul Satu Mare, PSD va face campanie din casă în casă, din bloc în bloc și din ușă în ușă. S-a făcut deja un program pe zile și ore și candidaţii îşi doresc ca mesajul lor să ajungă la toți sătmărenii. „Să le spunem că fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică”, a încheiat Radu Roca.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 11 noiembrie 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.