Deficienţe constatate de OPC Satu Mare la comercializarea anvelopelor, buteliilor şi în alimentaţia publică

În cursul lunii octombrie 2016, pe raza judeţului Satu Mare, OPC Satu Mare a desfăşurat următoarele controale:

anvelopeControale tematice naţionale în comercializarea anvelopelor noi

S-au verificat 1.417 anvelope noi în valoare de 401.727 lei la 7 operatori economici care comercializează  aceste produse din care 1.125 anvelope în valoare de 345.267 lei.

Deficienţe: Certificatele de garanţie erau incomplete, fie prin lipsa identităţii emitentului în calitatea de producător /importator, fie prin lipsa denumirii vânzătorului şi adresei acestuia. Preturile nu erau afişate într-o formă vizibilă.

Comercializarea buteliilor pentru gaz petrolier lichefiat

S-au verificat 199 de butelii în valoare de 11.727 lei la 8 operatori economici, din care 5 operatori erau cu abateri.

Deficienţe: lipsa instrucţiunilor de montare şi utilizare sau cele care erau ataşate erau rupte; lipsa garniturii de etanşare; preţurile nu erau afişate într-o formă vizibilă.

Controale regionale

La prestatorii de servicii de alimentaţie publică (pizerii, catering) în mediul urban precum şi la operatori economici din mediu rural, s-au verificat 29 de operatori economici din care 28 au fost depistaţi cu abateri.

Deficienţe: Informare incompletă a consumatorilor: în listele de meniu nu erau înscrise substanţele care pot cauza alergii sau intoleranţe sau nu erau menţionate produsele din materii prime congelate; lipsa cantităţii nete /portie (la supe şi ciorbe, la paste, sandwichuri cu ton/cu  pui/vegan, deserturi), lipsa afişării gramajului la plăcinte/gogoşi; lipsa autorizaţiilor sanitar veterinare la mijloacele de transport  prin care îşi desfăşoară activitatea operatorii de catering.

Sancţiuni aplicate: Din cei 44 operatori economici verificaţi, la 40 de operatori economici s-au constatat abateri, fiind sancţionaţi contravenţional cu avertisment şi amenzi în valoare de 45.000 lei, fiind dispuse măsuri privind remedierea deficienţelor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 16, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.