Victor Ponta amână numirea procurorilor şefi: O va face noul ministru al Justiţiei

Premierul Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu secţia de procurori a CSM, că nu s-a vorbit despre nominalizări la şefia Parchetelor, ci s-a stabilit că va fi numit un nou ministru al Justiţiei care să meargă pe o procedură "de selecţie a viitorilor procurori şefi cu toate etapele".

victor_ponta"Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu altă ocazie, chiar dacă pentru dvs sunt importante numele. Nu am făcut asemenea nominalizări, am discutat despre procedură: dacă mergem pe cea prevăzută de lege – propunerea procurorilor şefi făcută premier, cu aviz de la CSM şi numire de către preşedinte – sau pe procedura discutată şi cu ministrul Pivniceru şi Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia secţiei de procurori e de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act, am spus că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne inţelegem asupra procedurii de urmat", a explicat Ponta.

El a adăugat că vor participa la selecţie toţi cei care vor să se înscrie. "Nu ştiu când vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justiţiei", a punctat Ponta.

Premierul a adăugat că nu e vorba de o răzgândire, ci că s-a consultat cu CSM şi a propus o anume procedură care nu a fost agreată de CSM. "Noul ministru va trebui să facă o procedură care să nu fie supusă reproşurilor", a mai spus Ponta.

Bâlbâieli cu privire la numirea unui nou şef la DNA

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi dimineaţă, că a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al DNA. Anunţul a fost făcut înainte ca Victor Ponta să aibă întâlnirea cu CSM şi preşedintele Traian Băsescu pe acest subiect, care este programată în următoarele ore. "Premierul a răspuns la altă întrebare", a spus Zaharescu, întrebat dacă este adevărat că premierul o va propune pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale de Anticorupţie.

realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.