În judeţ se înmulţesc cazurile de transport de material lemnos fără documente de provenienţă

tractor-remorcaPoliţiştii sătmăreni acționează în această perioadă pentru protejarea fondului forestier, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul silvic. Astfel, la data de 16.11.2016, orele 12.00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în localitatea Turț, au oprit pentru control un ansamblu tractor-remorcă încărcat cu material lemnos.

La controlul efectuat, s-a constatat că transportatorul nu deținea asupra sa documente de proveniență și de transport pentru încărcătură. Mai mult decât atât, nici tractorul și nici remorca nu erau înmatriculate sau înscrise în circulație.

În acest context, celui de la volan, un tânăr de 18 ani din Turț, i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate/neînregistrate.

Pentru lipsa documentelor de însoțire prevăzute de lege, tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos, în cantitate 5 metri cubi, a fost ridicat în vederea confiscării.

Și polițiștii din Tășnad au acționat în cursul zilei de ieri pentru verificarea legalității transportului și comercializării materialului lemnos, pe raza de competență.

Astfel, a fost identificat în trafic un conducător auto de 30 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj, care transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de material lemnos pentru care nu deținea documente de proveniență.

De asemenea, a mai fost identificat un bărbat din comuna Săcășeni, județul Satu Mare, care transporta cu un autovehicul 1,6 metri cubi lemne de foc, fără documente de proveniență.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional în baza Legii 171/2010, cu amenda de 3.000 lei. Ca masură complementară, materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Ocolului Silvic Tășnad.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 17, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.