Membrii A.A.P. Satu Mare: Anton Ardelean, Dorica Băbuţ, Vasile Bordaş şi Corina Buze au deschis o expoziţie colectivă

În data de 17 noiembrie, joi, de la ora 16.00, la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare a avut loc vernisajul expoziţiei de arte plastice a patru artişti membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare: Anton Ardelean, Dorica Băbuţ, Vasile Bordaş şi Corina Buze.

dsc05050La eveniment au participat preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac. Preotul Tiberiu Vălean. Programul artistic a fost asigurat de Corul Solemnis, dirijat de prof. Chiș Maria. Evenimentul a fost moderat de Varga Maria.

Expoziția este deschisă între 17 noiembrie – 7 decembrie 2016.

dsc05054Anton Ardelean s-a născut pe 14.02.1958 la Livada. A studiat la Şcoala Generală Livada, apoi la Liceul Industrial Satu Mare, Politehnica Cluj – Facultatea de Autovehicule rutiere și mașini agricole fiind repartizat dupa absolvire la SMA Moftin. După Revoluţie a înființat firma de familie SC ABAgroprod Srl care până în prezent care se ocupă de producția agricolă. Este pasionat de muzică și pictură din copilărie, scânteia fiind aprinsă în copilărie de pictorii Podolyák Vilmos, fost vecin, și Fodor Kálmán, fost profesor de desen în școala generală. Este autodidact în artele vizuale. Din 2016 este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând la expozițiile colective din Satu Mare, Huta Certeze, Carei, Cluj Napoca, Debrecen. Ca tehnică preferă pictura în ulei, iar ca teme prefer natura statică cu flori, peisajele urbane. A participat la tabăra de creație de la  Huta Certeze.  Prezenta este prima sa expoziție personală.

dsc05055

dsc05056

dsc05058Dorica Băbuţ s-a născut pe 17.09.1961 la Eriu Sâncrai. În 1980 a absolvit Liceul Unio Satu Mare. În prezent este contabilă. Şi-a descoperit pasiunea pentru pictură în 2013. A studiat la Şcoala de Arte Satu Mare, avându-l ca profesor îndrumător pe Abkorovits Robert. Tehnica sa preferată este pictura în ulei şi grafica.  Preferă natura statică, portretele şi peisajele. A participat la expoziţii collective organizate la Satu Mare, Carei, Debrecen, Cluj. Din 2014 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

dsc05059

dsc05061

dsc05062Vasile Bordaş s-a născut pe 01.01.1954, la Nistru, judeţul Maramureș. A studiat la Şcoala cu clasele I-VIII din Uricani, Hunedoara şi la Şcoala Profesională CFR din Timişoara, la profilul lăcătuș mecanic. Între 2012-2015 a studiat la Școala de Arte Satu Mare sub îndrumarea prof. Szodoray Parádi Hajnalka. Din 2013 este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Ca tehnică, preferă pictura în ulei pe pânză iar ca tematici peisajele, natura statică, florile. A participat la taberele de creație de la Hodod şi Huta Certeze. A fost prezent în expoziţiile colective de la Satu Mare, Cluj, Câmpia Turzii, Hodod, Huta Certeze, Carei, Teglas (HU), Debrecen (HU).

dsc05063

dsc05065Corina Buze s-a născut la Satu Mare la 11.01.1969. A urmat Facultatea de inginerie chimică la Cluj Napoca. A studiat la Școala de Arte Satu Mare, pe care a absolvit-o în 2013 sub îndrumarea profesoarei Szodoray Parádi Hajnalka, la secţia grafică. A participat la expoziţiile colective ale Școlii de Arte Satu Mare și ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare organizate la Satu Mare, Téglás, Debrecen, Cluj-Napoca, Huta Certeze, Hodod, Carei. În 2014 a avut prima sa expoziție personală la Satu Mare. Este apropiată de tehnica picturii în ulei şi de grafică. A participat la tabere de creație la Hodod şi Huta Certeze. Din 2013 face parte din Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare. Mai are ca pasiune fotografia,  participând cu lucrări de fotografie la Expoziția de fotografie “Beth Haim”- instantanee din Cimitirul Evreiesc Satu Mare organizată la Sinagoga Satu Mare, și la expozițiile colective ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 17, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Membrii A.A.P. Satu Mare: Anton Ardelean, Dorica Băbuţ, Vasile Bordaş şi Corina Buze au deschis o expoziţie colectivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.