Marcela Papici şi Ovidiu Silaghi, candidaţii ALDE Satu Mare: ”Vrem să redăm România românilor!”

ALDE este adevăratul continuator şi promotor al liberalismului în România. Aşa cum principiul economic de bază al Brătienilor era ”prin noi înşine”, aşa ALDE vrea să ”redea România românilor”.

15068436_1825107244401566_3767869266679578362_oALDE vrea să protejeze interesele economice ale României printr-un program adaptat actualelor realităţi naţionale şi internaţionale. Realitatea dezastruasă este aceea că, în ultimul sfert de secol de democraţie originală, din Patrimoniul Naţional au dispărut capacităţi de producţie în valoare de peste 100 de miliarde de euro, fie că vorbim de combinate industriale, instalaţii industriale şi agricole sau fabrici.

Statul român a pierdut puterea de decizie a circa 80% din potenţialul economico-financiar al ţării, astfel că, principalele sectoare sunt deja controlate de mari companii din Uniunea Europeană. Cine sunt ”salvatorii” României? Piaţa energiei electrice este controlată de italienii de la ENEL; Piaţa telefoniei fixe a fost controlată de grecii de la OTE; Petrom-ul a fost cumpărat de austriecii de la OMW, acuzaţi că nu au respectat înţelegerile asumate în procesul de privatizare; în ceea ce priveşte industria cimentului – trei firme deţin monopolul în România (Holcim – Elveţia, Heidelber Cement – Germania şi Lafarge – Franta); Sistemul de distribuţie al gazelor naturale este controlat de două companii, acestea fiind: E.ON Ruhrgaz- care a cumpărat Distrigaz-Nord şi Gaz de France – care a cumpărat Distrigaz – Sud.  Din păcate, exemplele ar putea continua! Unde s-au dus banii din ”privatizări”? Aceştia au fost utilizaţi exclusiv pentru plata datoriei publice interne. Foarte curând se va ajunge la situaţia în care statul român nu va mai dispune de resurse care să asigure dezvoltarea României spre standarde europene, românii devenind prizonierii împrumuturilor externe.

ALDE are curajul să spună lucrurilor pe nume. Firmele româneşti sunt adevăratul contribuitor la bugetul de stat! Prin urmare, în acest moment, 28% din capitalui din România este românesc, aceste firme producând 70% din veniturile statului român. La polul opus, 72% din capitalul din România este străin, acesta din urmă producând doar 30% din veniturile la stat.

Care este angajamentul echipei ALDE?

Echipa ALDE vrea să schimbe lucrurile. Vrem să recuperăm România, apoi să o redăm românilor! ALDE a înţeles ce înseamnă să protejăm România. Înseamnă să îi recuperezi capacităţile de producţie şi să le pui în slujba ţării, a intereselor statului român, al românilor”, au declarat Marcela Papici şi Ovidiu Silaghi, candidaţii ALDE pentru Senatul României şi Camera Depuţatilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.