Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație, la Satu Mare

Polițiștii sătmăreni au desfășurat duminică, 20 noiembrie acțiuni de sensibilizare a participanților la trafic în a respecta normele rutiere, cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație.

1Prin Rezoluția ONU privind ameliorarea siguranței rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, s-a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație.

În această zi, instituții ale statului, printre care şi Poliția Română, sunt chemate să promoveze atenția în trafic. Activitățile care se desfășoară cu acest prilej, atât la nivel național, cât și mondial, urmăresc conștientizarea impactului social și al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, subliniind, în special, riscurile la care sunt expuși conducătorii tineri și promovarea acțiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influența alcoolului, depășirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depășirea neregulamentară sau neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și căștile de protecție, precum și chestiuni legate de infrastructura rutieră.

2Rezonând cu prevederile directivei, polițiștii rutieri sătmăreni au distribuit participanților la trafic din Satu Mare și Carei, 100 de veste reflectorizante, însoțite de un flyer informativ – preventiv, având drept scop sensibilizarea tuturor cu privire la respectarea normelor rutiere în circulația pe drumurile publice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.