Au fost premiaţi câştigătorii concursului naţional de creaţii literare „Biblioteca: Fereastra deschisă spre nenumărate vieţi”

Miercuri, 23 noiembrie de la ora 14.00 în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ioan Slavici” a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului naţional de creaţii literare „Biblioteca: Fereastra deschisă spre nenumărate vieţi”.

1La acest concurs au participat în total 429 de elevi în cadrul mai multor secţiuni: creaţii literare, lucrări metodico-ştiinţifice ale îndrumătorilor cadre didactice şi bibliotecari, proiecte de microcercetare, reviste şcolare, afişe de reclamă, ilustraţii pentru creaţii literare. Au fost premiaţi 120 de elevi din clasele I-XII cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani, astfel:

2La secţiunea creaţii literare gimnaziu cu tematica „Biblioteca sufletului meu”, pe locul 1 s-a situat eleva Porumbăcean Ioana.  La creaţii literare liceu, pe locul 1 s-a situat eleva Mihai Cristina. Locul 1 la secţiunea metodico-ştiinţifice ale îndrumătorilor cadre didactice şi bibliotecari a fost obţinut de bibliotecara de la C.N. „Mircea Eliade” din Sighişoara, Moldovan Ancuţa Luminiţa. La secţiunea proiecte de microcercetare a fost pe locul 1 echipa formată din elevii de la C.N. „Ioan Slavici” Satu Mare. La concursul de reviste şcolare în format electronic nu s-a acordat locul 1, iar locul 2 a fost obţinut de revista „Ştafeta poveştilor Ce-NeIS-tilor” de la C.N. „Ioan Slavici”.

6

4Concursul de afişe gimnaziu a fost câştigat de eleva Petcu Bianca de la Şcoala „George Enescu” din Moineşti. Concursul de afişe liceu a fost câştigat de eleva Feher Alina Ruxandra de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş. Concursul de ilustraţii pentru creaţii literare a fost câştigat de Niţu Andreea Mihaela de la Colegiul „Mircea Eliade” Sighişoara. La activitatea „Ştafeta poveştilor” a fost câştigat de echipajul de elevi de la Şcoala „Ion Creangă” Satu Mare.

5Aceste activităţi din cadrul concursului au fost organizate şi coordonate de Casa Corpului Didactic Satu Mare, director dr. Ioan Viman şi coordonatorul documentarist Dumitru Camelia, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Satu Mare şi direcţiunea Colegiului Naţional „Ioan Slavici”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 23, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.