Cea de-a şasea lună de înscrieri la Festivalul LicArt a ajuns la final

S-a încheiat şi a şasea (şi ultima) lună de înscrieri la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs din România, ajuns la ediţia a 12-a. În perioada competiţională deschisă tuturor liceenilor, s-au înscris 1512 elevi din întreaga ţară. Aceştia au concurat cu 4.845 de creaţii la secţiunile poezie şi fotografie (categoriile alb-negru, portret şi diverse).

Dintre aceştia, 133 vor merge mai departe şi vor înscrie în aprilie câte o serie de fotografii sau poezii. Acest lucru nu le va permite doar să intre în jurizarea finală la categoriile la care au fost semifinalişti până acum, ci şi să obţină premiul special pus în joc pentru cea mai bună serie de fotografii sau poezii.

La sfârşitul lui martie, juriul condus de jurnalistul şi omul de cultură Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creaţiile semifinaliste ale lunii: 13 poezii, 9 fotografii alb-negru, 15 fotografii portret şi 10 fotografii diverse. Le găsiţi pe toate pe www.licart.ro.

Toate aceste creaţii vor intra în jurizarea ce va stabili finaliştii actualei ediţii a LicArt, care vor fi invitaţi în Tabăra de Creaţie ce se va desfăşura în această vară.

LicArt, cel mai mare concurs din România e pe cale să devină una dintre cele mai puternice mişcări culturale din ţară. De 12 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-şi măsura forţele artistice, de a-şi arăta talentul şi de a fi remarcaţi de personalităţi remarcabile (le găsiti aici: www.licart.ro/prieteniilicart.php).

LicArt a stimulat creaţia artistică în rândul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci şi prin implicarea unor nume marcante ale culturii româneşti şi prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite şi a posibilităţii de a participa la workshop-uri susţinute de profesionişti.

În această perioadă dificilă, LicArt rămâne printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi.

Afis-LicArt-12

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.