Activităţi preventive ale Poliţiei în cadrul campaniei naţionale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”

Poliţia Română derulează în această perioadă campania de prevenire a furturilor din locuinţă şi societăţi comerciale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”. Campania se desfășoară la nivel naţional, până la finele anului 2016, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S), în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.).

img-20161125-wa0001Demersul se înscrie în prioritatea naţională “Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului” şi abordează două categorii de infracţiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip, respectiv furturile din locuinţă şi cele din societăţi comerciale.

În cadrul campaniei au fost realizate și vor fi distribuite la nivel național. 10.000 de broşuri şi 2.000 de afişe, adresate cetăţenilor.

La o întalnire organizată cu Asociația Județeană a Pensionarilor, într-o incintă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi poliţişti ai Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, i-au informat pe membrii asociației, prezenți la întalnire, cu măsurile care pot fi utilizate pentru a-şi proteja locuinţa împotriva furturilor, cunoscut fiind faptul că furturile din locuințe provoacă pe langă daune materiale semnificative și un impact emoțional negativ asupra victimelor.

Atât proprietarii de locuințe, cât și administratorii de societăți comerciale sunt sfătuiți să apeleze la serviciile de consultanță ale firmelor specializate în evaluarea riscului de securitate pentru a alege soluția potrivită de protecție a locuinței și afacerii. Îmbinarea mijloacelor de protecție mecanică (grilaje, încuietori) cu cele de protecție electronice (detectoare pentru spargere de geamuri, detectoare de prezență, camere de supraveghere, etc.) este esențială în protejarea dumneavoastră, a bunurilor dumneavoastră și a afacerii dumneavoastră.

img-20161125-wa0005Campania va fi orientată către două grupuri ţintă – primul este constituit din posesorii de locuinţe în mediul urban, dar şi case de vacanţă în mediul rural, iar cel de-al doilea este reprezentat de administratorii de societăţi comerciale. Mesajele preventive vor fi transmise acestora prin intermediul principalelor mijloace de informare, dar şi în cadrul unor întâlniri directe organizate de polițiști cu grupurile țintă.

În baza datelor obținute în urma realizării Anchetei privind siguranţa publică de către Institutul pentru Prevenirea Criminalității în colaborare cu Institutul Național de Statistică, în referire la la măsurile pe care populaţia le utilizează pentru a-şi proteja locuinţa împotriva furturilor, a fost întocmit următorul clasament:

Câine de pază 42,8%
Uşă metalică 34,3%
încuietori speciale la uşi 34,2%
Interfon 32,4%
Eu şi vecinii ne supraveghem reciproc casele 25,9%
Iluminat de siguranţă 12,7%
Gard amenajat împotriva escaladării 7,8%
Grilaje la ferestre 6,6%
încuietori speciale la ferestre 4,8%
Grilaje la uşi 4,4%
Sistem de alarmă 3,5%
Monitorizare video 0,9%
Paznic 0,5%
Patrule organizate de locuitorii din zonă 0,5%
Firme de pază/protecţie 0,4%
Armă de foc pentru autoapărare 0,1%

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.