Marele patriot dr. Vasile Lucaciu a fost comemorat la Carei, la Şcoala Gimnazială care îi poartă numele

Luni, 28 noiembrie 2016, la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din municipiul Carei a avut loc un moment comemorativ în cinstea marelui patriot Vasile Lucaciu, la împlinirea a 94 de ani de la trecerea sa în eternitate. 

dsc05126Evenimentul a fost deschis de directorul școlii, prof. Alina Mocanu, care a prezentat semnificaţia evenimentului. În continuare aceasta l-a invitat pe directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop să ia cuvântul, punctând cele mai importante momente din viața lui Vasile Lucaciu.

dsc05127În cadrul manifestării, au recitat poezii elevii Mocan Andrea, Ursan Marcel, Gaspar Larisa și Magyari Adrien, iar eleva Berar Buzura Ștefana a interpretat un cântec popular. În cadrul simpozionului au fost prezentate și date din biografia lui Vasile Lucaciu de către elevul Medvei Edvard.

dsc05137

dsc05141

dsc05143

dsc05145Elevii au fost pregătiţi de profesorii Graz Gabriela, Mocan Nicoleta, Cătălin Veres, Johanna Mărcuş, Monica Mădăras, Mioriţa Olea.

dsc05134La finalul manifestării, graficianul Florin Leșcău a donat școlii o lucrare care îl reprezintă pe Vasile Lucaciu.

dsc05154Evenimentul a fost organizat de către Direcția de cultură a municipiului Carei în colaborare cu Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, conducerea formată din director Alina Mocanu şi director adjunct Eniko Toth.

dsc05156

dsc05159

dsc05161

dsc05162

lucaciu-1În încheiere, la bustul lui Vasile Lucaciu din fața instituției de învăţământ careiene care îi poartă numele, au fost depuse jerbe de flori din partea conducerii Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu Carei, Direcției de Cultură și Sport Carei, Despărțământului Astra Carei reprezentat de Daniela Ciută, și Muzeului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.