Scriitoarea Kaffka Margit a fost comemorată la Carei la 98 de ani de la trecerea în nefiinţă

Marți, 29 noiembrie 2016, de la ora 10.00 a avut loc comemorarea scriitoarei Kaffka Margit, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la trecerea în neființă a acesteia.

kaffka1Biblioteca Municipală Carei, Direcția de Cultură și Sport Carei în colaborare cu Asociația Culturală „Káffka Margit” au marcat acest eveniment. În cadrul manifestării au fost depuse coroane de flori la bustul și la placa memorială din centrul municipiului Carei.

Bilioteca Municipală Carei, Direcția de Cultură Carei, în colaborare cu Asociația Culturală Káffka Margit” vor depune o coroană, marți, 29 noiembrie 2016, la ora 10.00, în amintirea scriitoarei Kafka Margit, la placa comemorativă de pe strada care îi poartă numele.

Kafka Margit s-a născut la Carei, la 10 iunie 1880 fiind considerată una dintre cele mai importante reprezentante ale sexului feminin în literatura maghiară și unul dintre cei mai notabili exponenți ai generației ”Nyugat”.

S-a stins din viață la 1 decembrie 1918 la Budapesta.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 29, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.