Momente festive, exerciții demonstrative și avansări în grad, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Miercuri, 3 aprilie, cu începere de la ora 12.00, pe platoul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare a fost aniversată Ziua Jandarmeriei Române, sărbătoare la care au fost invitaţi să participe şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judetul Satu Mare, reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene şi cadre ale unităţii.

După primirea oficialităţilor a fost intonat Imnul de Stat al României. Inspectorul şef al unităţii a adresat un cuvânt de bun venit invitaţilor, iar preotul unităţii a rostit o rugăciune  de binecuvântare.

Mesajele festive transmise cu acest prilej au fost prezentate de dr. Eugeniu Avram, prefectul judeţului Satu Mare care a dat citire mesajului transmis jandarmilor de către Primul Ministru al României, Inspectorul-Şef al unităţii, colonel Gheorghe Avram a dat citire mesajului Ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe şi colonel Leucuţa Radu a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Mircea Olaru.

Inspectorul general al Jandarmeriei a oferit cea mai înaltă recompensă, într-o ierarhie morală a modalităţilor de apreciere a activităţii profesionale, insigna onorifică „Jandarm de onoare al anului”, plutonierului Gheorghe-Dan Toth(recompensă acordată in cadrul şedinţei de la sediul IGJR care a avut loc marţi 2 aprilie 2013).

DSCN0919

DSCN0925

DSCN0933

DSCN0942

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a înmânat Diploma de excelenţă pentru rezultatele deosebite obţinute, plt. Toth Gheorghe Dan.

Pentru rezultate deosebite, comanda unităţii l-a recompensat cu Hrisovul de cinstire pe plt. Toth Gheorghe Dan şi cu Diplomă de merit, pe plt. Suciu Bogdan. Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de locotenent colonel înaintea expirării stagiului minim, maior Leșe Nicolae.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de plutonier major înaintea expirării stagiului minim în grad, plutonierul Buzaș Ioan.

Au fost acordate mulțumiri de către Inspectorul General al Jandarmeriei Române, lt.col. Hidigan Radu Nicolae şi plt. maj. Geiger Jozsef Zsolt.

Inspectorul Şef al unităţii a recompensat cu ”citare prin ordin de zi pe unitate” nouă ofiţeri, doi maiştri militari şi 17 subofiţeri, iar patru ofiţeri și 16 subofiţeri au fost felicitaţi.

Totodată, cinci ofiţeri, 59 subofiţeri şi opt persoane încadarate în calitate de personal contractual au fost recompensaţi de inspectorul şef cu „mulţumiri”.

Au fost înmânate diplomele şi cupele de la concursurile sportive organizate premergător Zilei Jandarmeriei Române.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea unităţii.

Peste 300 de elevi au vizitat unitatea, în cadrul Zilei Porților Deschise

În deschiderea sărbătorii, a fost organizată la reşedinţa unităţii Ziua Porţilor Deschise cu începere de la ora 10.00. Încă de la ora 9.30, elevi ai Colegiului Elisa Zamfirescu, Colegiul Ion I.C. Brătianu, Traian Vuia, Mircea Eliade, Avram Iancu și Bălcescu-Petofi, au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi. Au fost prezenți peste 300 de elevi sătmăreni, acestora adăugându-li-se şi câteva grupe de preşcolari.

Exerciţiile demonstrative au debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe “infractori”.

DSCN0792

DSCN0814

DSCN0807

DSCN0811

DSCN0824

DSCN0825

DSCN0827

DSCN0884

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi, toate acestea pigmentate cu spargeri de cărămizi, cu petarde şi fumigene.

A urmat apoi un exerciţiu de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitățile de a urma o cariera militară.

Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către toți cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele şi materialele din dotarea Jandarmeriei.

Mesajul Inspectorului-Șef al IJJ Satu Mare, col. Gheorghe Avram

"Distinși invitați,

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor jandarmi,

Suntem onoraţi pentru faptul că aţi ales să petreceţi câteva clipe alături de militarii jandarmi în această zi de sărbătoare.

Pentru Jandarmeria Română, ziua de 3 aprilie reprezintă aniversarea Zilei de armă, fiind ziua semnării actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat în anul 1850 „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”.

Ce înseamnă 163 de ani de continuitate în slujba cetăţeanului şi a ţării? Înseamnă sacrificiu, efort, muncă şi dăruire, toate puse în slujba cetăţeanului şi a ţării.

Şi astăzi, în zi de sărbătoare, jandarmii sătmăreni răspund prezent apelului general pregătiţi să facă faţă tuturor misiunilor ce le vor fi încrdinţate.

La ceas aniversar am deosebita onoare de a adresa tuturor jandarmilor sătmăreni, familiilor acestora, dar şi colaboratorilor noştri sincere urări de sănătate, putere de muncă şi cât mai multe împliniri pe plan profesional şi personal.

La Mulţi şi Fericiţi Ani, dragi jandarmi!"

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.