Proiect educațional „Micul meșter olar”, cu elevii clasei I B de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Negrești-Oaș

Pentru a cunoaște tainele lutului, dar și tehnica pe care ceramiștii o folosesc în realizarea  obiectelor din lut, de la începutul lunii noiembrie și până la vacanța de iarnă, în fiecare zi de luni, elevii clasei I B de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Negrești-Oaș, coordonați de profesor învăţător primar Matei Viorica, participă cu entuziasm la activitățile din cadrul proiectului  „Micul meșter olar”.

copii2-horzProiectul  se derulează în parteneriat cu asociația „Cutezanța” din comuna Vama, a cărei președintă este profesor Grigorean Mihaela, care ne-a pus la dispoziție atelierul de olărit și îndrumă activitatea elevilor.

copii1Proiectul se desfășoară în trei etape: modelarea din lut a unor obiecte tradiționale utilizând roata olarului, decorarea vaselor realizate, și arderea a obiectelor ceramice în cuptorul special. La sfârșitul proiectului, la Școala Gimnazială Nr. 1 Negrești-Oaș, va fi amenajată o expoziție cu lucrările create de elevi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 noiembrie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.