A avut loc instruirea președinților și vicepreședinților secțiilor de votare din judeţ

În data de 5 decembrie, de la ora 9:30 și 12:30, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat instruirea președinților și vicepreședinților secțiilor de votare de pe raza județului Satu Mare.

dsc05323Instruirea a fost făcută sub coordonarea prefectului județului Satu Mare, Radu Bud şi a subprefectului Tamas Altfatter. Au participat Domuț Sebastian, din partea Autorității Electorale Permanente Satu Mare, Marius Bancoș, reprezentant al Serviciului de Transmisiuni Speciale, Ovidiu Grigorescu, reprezentantul Direcției de Statistică Satu Mare, Cosmin Dorle, director în cadrul Instituției Prefectului.

În județul Satu Mare există constituite 334 de secții de votare, însumând 668 de președinți și vicepreședinți instruiți astăzi cu instrucțiunile și reglementările privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, reglementate de Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

dsc05321În cadrul instruirii s-au prezentat: terminologia utilizată la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, Organizarea și funcționarea Biroului Electoral al Secțiilor de Votare, operațiunile în preziua alegerilor, operațiuni în ziua alegerilor și contravenții și infracțiuni ce s-ar putea ivi.

Cu această ocazie Autoritatea Electorală Permanentă a distribuit celor prezenți mai multe tipărituri (broșuri), Ghidul tinerilor români cu domiciliul sau reședința în țară, Ghidul alegătorului român cu domiciliul sau reședința în țară și Instrucțiuni și reglementări privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, şi altele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 5, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.