Premierul Ungariei, Orbán Viktor: Românii vor ști să aleagă linia politică corespunzătoare

Joi, 8 decembrie 2016, premierul Ungariei, Orbán Victor s-a aflat într-o scurtă vizită la Satu Mare, unde a avut o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor. Întâlnirea a avut loc la Casa Verde din Grădina Romei, fiind de față și reprezentanții conducerii municipiului și județului, Pataki Csaba și Kereskényi Gábor, respectiv candidații UDMR pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

dsc_0009La conferința de presă, președintele UDMR, Kelemen Hunor a salutat prezența primului ministru Orbán Viktor la Satu Mare și a precizat că prezența lui este în legătură cu alegerile parlamentare care urmează să aibă loc la 11 decembrie. Personal a sperat într-un succes la alegeri al partidului pe care îl reprezintă, acest succes însemnând o reprezentare corespunzătoare a UDMR-ului în Parlament.

„E nevoie de o reprezentare puternică a UDMR-ului în Parlament, deoarece anul viitor se vor promova importante reforme, minoritatea maghiară dorește să-și păstreze identitatea. Pentru asta trebuie să mergem la vot”, a spus Kelemen Hunor. El a mulțumit Guvernului maghiar pentru ajutorul dat în legătură cu alegerile parlamentare.

Primul ministru al Ungariei, Orbán Viktor i-a salutat pe cei prezenți la conferința de presă și l-a felicitat pe Kelemen Hunor pentru realizarea unei unități a tuturor partidelor maghiare din Transilvania, pentru un succes cât mai deplin în alegeri. „Guvernul maghiar salută Guvernul României și-i urează succese în continuare. Vrem ca în Parlament maghiarii să fie bine reprezentanți, dar vrem totodată ca maghiarii din România să fie și respectați”, a spus Orbán Viktor.

dsc_0012Într-o altă ordine de idei premierul Ungariei și-a exprimat încrederea că „românii vor ști să aleagă linia politică corespunzătoare, vrem ca maghiarii să nu fie neglijați”.

Orbán Viktor a mai menționat că a avut convorbiri cu autoritățile locale, a fost discutată cu primarul Kereskényi Gábor situația din Satu Mare. „Doresc ca Satu Mare să fie legat de autostrada pe care noi o vom duce până la graniță. Vrem ca relațiile dintre Ungaria și Satu Mare să se întărească în viitor”. Referitor la aceasta a mai declarat: „Domnul primar Kereskényi Gábor mi-a prezentat multe probleme din oraş, iar printre altele, am convenit despre prelungirea autostrăzii M3. După ce ajung înapoi la Budapesta, vom discuta cu Guvernul Ungariei să prelungim autostrada până la graniţa României, la punctul Csengersima-Petea. Acesta înseamnă construirea unui tronson de 40 de kilometri prin care sătmărenii vor avea acces la reţeaua europeană de autostrăzi”, a declarat prim-ministrul Orbán Viktor.

dsc_0023Răspunzând la două întrebări puse de ziariști, Orbán Viktor a arătat că Budapesta acordă mai mare atenție Secuimii, în detrimentul celorlalți maghiari din Transilvania. Legat de neparticiparea diplomaților maghiari la sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, Victor Orbán consideră că diplomații respectivi au procedat corect, deoarece maghiarii nu au ce sărbătorii la 1 Decembrie. „Mai bine să fii sincer decât om cu două fețe, atitudinea diplomaților a fost o cale sinceră și onestă. Aceasta este istoria trebuie să conviețuim cu ea”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 8, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.