Jandarmii au prezentat exerciții demonstrative elevilor Liceului Agroindustrial Negrești-Oaș

Ieri, 4 aprilie între orele 10.00-14.00, jandarmii au continuat activităţile din seria activităţilor educativ-informative din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! » la Liceul Agroindustrial Negreşti Oaş. Toate clasele liceului au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi.

jandarmi2Activitatea a debutat în sala de sport a liceului cu diverse procedee de autoapărare, imobilizare, spargeri de carămizi. Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi, toate acestea fiind pigmentate cu spargeri de cărămizi. Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel.

În curtea liceului a fost efectuat un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Apoi, activitatea a continuat sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară.

Elevilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele. A fost amenajat un mini-poligon de tragere unde elevii au putut testa tragerea cu arme airsoft.Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii, armamentul şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze materialele din dotarea Jandarmeriei şi armele, dar şi să tragă cu arme airsoft.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 5, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.