Concert de neuitat ieri seara la Castelul din Carei, de arii din opere și cântece de Crăciun

Marți, 13 decembrie 2016, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc concertul de arii din opere și cântece de Crăciun susținut de Alice Bacalu – soprană, Alexandru Suciu – bariton, acompaniați de Cornelia Cuteanu – Pian, din cadrul Academiei de muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Prezentatorul evenimentului a fost Alexandru Suciu.

dsc_2926În prima parte a concertului, cei doi tineri soliști, alături de prezentatorul Alexandru Suciu au interpretat arii din opere cunoscute precum Aria Blondei din Welche Wonne, welche Lust – Răpirea din Serai de W. A. Mozart, Con un vezzo all’ italiana, aria lui Nardo din La finta giardiniera de W. A. Mozart, aria Olimpiei din Les oiseaux dans la charmille din Les Contes d’Hoffmann de Jacques Offenbach, Bella siccome un angelo, aria lui Malatesta din Opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti, duetul Voi la sposa pretendete (Parmenione,Berenice) din opera L’ occasione fa il ladro de Gioachino Rossini, iar în a doua parte au interpretat colinde și cântece de Crăciun, dintre care amintim Din an în an de Gheorghe Budiș, Moș Crăciun de D.G. Kiriac, Floricica de Francisc Hubic, The First Noel, Ave Maria de Franz Schubert sau Adeste Fideles.

dsc_0206mLa final, publicul i-a aplaudat pe artiști minute bune, atât pentru intepretarea vocală impecabilă cât și pentru prezența scenică, respectiv dezinvoltura cu care au abordat personajele din operele amintite.

Concertul s-a desfășurat în cadrul celei de-a zecea ediții a Festivalului de Crăciun „Magia Crăciunului”,

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 14, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.