Artistele plastice Keresztesi Monica și Rátz Izabella expun la Galeria Consiliului Județean Satu Mare

Joi, 15 decembrie, iubitorii artelor plastice au avut ocazia să participe la vernisajul expoziției de la la Galeria de Arte a Consiliului Județean Satu Mare, realizată din creațiile a două artiste plastice membre ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare: Keresztesi Monica și Rátz Izabella.

1Moderatoarea evenimentului a fost profesoara Maria Varga care a prezentat scurte date din biografia celor care expun.

A mai vorbit președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba. Cele două creatoare au fost caracterizate ca fiind niște colege deosebite care au realizat lucrări valoroase, în tehnici diferite, cu care se pot mândri.

3Keresztesi Monica excelează în domeniul graficii. De la începutul deceniului, când s-a apucat de desen, a făcut progrese considerabile. Printre tehnicile preferate, așa cum ne-am convins la expoziție, se numără și peisajele executate în ulei. S-a născut la 7 iulie 1974 la Satu Mare. Este absolventă a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Colegiul Universitar de Contabilitate și Informatică de Gestiune Satu Mare. În anul 2004 a absolvit la aceeași universitate Facultatea de Marketing, Management, Informatică. Studiile artistice le-a făcut la Budapesta și Debrecen, cursuri online oferite de Academia Kinva Art din Ungaria. În anul 2015 a absolvit Școala de Arte Satu Mare sub conducerea profesorului Abkorovits Robert. În creațiile ei este preocupată permanent de ființa umană, surprinde omul în ipostaze diferite, cu mare finețe ce trădează și finețea din sufletul ei.

4

5

6Până în prezent a participat la expoziții colective la Satu Mare, Carei, Huta Certeze, Téglás, Fehérgyarmat, Debrecen, Tokaj, Szamossályi, Hodod, Huta Certeze. A avut expoziții personale la Cluj-Napoca și Satu Mare.

7

8Rátz Izabella s-a născut în Satu Mare la 22 august 1970. A absolvit Școala Generală nr. 10, Liceul nr. 4, în anul 1988. A fost pasionată de desen, acuarele și acril dar și cu lucrări în piele. În urmă cu trei ani a început să lucreze în tehnica papercut, o tehnică veche practicată de chinezi. Artista folosește bisturiul chirurgical care are o mare precizie. Este membră a AAP Satu Mare din anul 2016 și a participat la expozițiile asociației din Satu Mare, Carei, Debrecen, Szamossély, Huta Certeze și Cluj-Napoca. Privind tablourile sale ne dăm seama că știe să construiască cu precizie detaliile la fiecare lucrare. Realizează cu migală compoziții frumoase, lucrate în serial cu motive florale ori zoomorfe, sau redă scene de dans care imită timbrele poștale.

9

10

11

12Președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba a mulțumit autorilor pentru tot ce au realizat în anul 2016 și le-a urat succese și mai mari în noul an. Vernisajul a fost animat prin momentele muzicale oferite de folkista Loredana Morar.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Artistele plastice Keresztesi Monica și Rátz Izabella expun la Galeria Consiliului Județean Satu Mare

  1. Urmaresc cu un interes aparte lucrarile artistei Ratz Izabella , cunosc destul de bine si volumul si calitatea lucrarilor sale. Acest tip de arta in ziua de azi se practica de putina lume, motiv pentru care Asociatia Artistilor Plastici din Satu Mare Romania se poate mandri cu un membru mai deosebit, acest gen de arta este din ce in ce mai apreciata.Felicitari pentru munca depusa, si mult succes in continuare.Cu drag Ana Craciunean din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.