Zece copii de la Casa „Ștefania” din Oar au participat la împodobirea „Bradul Eco” de la Casa Verde

În preajma sărbătorilor de iarnă, ca în fiecare an, într-o atmosferă caldă și primitoare Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a organizat în 20 decembrie împodobirea bradului ecologic la Complexul de Educație Ecologică ”Casa Verde”, acțiune care a devenit o tradiție în viața angajaților instituției.

img_5862La acțiune au participat zece copii de la Casa „Ștefania” din Oar care au împodobit ”Bradul Eco” cu podoabe realizate din materiale ecologice și reciclabile după care au prezentat un minunat spectacol cu colinde și poezii de Crăciun.

Copiii au fost primiți de Bekessy Elisabeta – director executiv al APM Satu Mare, city managerul Maskulik Csaba, Mărculescu Elena reprezentanta firmei SC Alpin SRL și de angajații Agenției pentru Protecția Mediului.

În holul clădirii s-a putut vizita și o expoziție de pictură cu peisaje de iarnă realizate de copiii de la Palatul Copiilor Satu Mare coordonați de Szemak Zsuzsa, profesoară de arte plastice. Expoziția poate fi vizitată în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017.

La sfârşitul momentului artistic s-au împărțit cadourile pregătite de angajații APM Satu Mare copiilor de la Casa de tip familial ”Ștefania” din Oar.

img_5878După împodobirea bradului Eco a avut loc premierea festivă a celor 15 instituții de învățământ ecologice reevaluate de CCDG în anul școlar 2015-2016 care au participat cu succes la acest program internațional Eco Şcoala, drept urmare județul Satu Mare se clasează pe locul patru la nivel național, după județele Suceava, Neamț și Iași.

S-au rostit câteva cuvinte de apreciere: Elisabeta Bekessy – director executiv APM Satu Mare, Maskulik Csaba – city manager, Săsăran Mariana – inspector școlar, Elena Mărculescu – reprezentanta SC Alpin SRL în numele CCR Rebat RO şi CCR Logistics RO;

Totodată a avut loc și lansarea celei de-a doua ediții a competiției ”Cel mai tare la reciclare” cu scopul de a implica și de a conștientiza un număr mai mare de elevi față de ediția anterioară.

La finalul acțiunii toți participanții au depus la bustul „părintelui arborilor”, Kiss Gedeon, o jerbă de flori, marcând astfel cei 6 ani de la dezvelirea bustului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 21, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.