Programul internațional ,,Porţi secuieşti – Porţi verzi, Székely kapuk – Zöld kapuk”, de un real succes în județul Satu Mare

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare apreciază faptul că, de la an la an, un număr din ce în ce mai mare de școli se implică în competiții pe tema protecției mediului, prin care elevii sunt mobilizați și li se dezvoltă cunoștințele și responsabilitatea față de problemele legate de mediul înconjurător. Programul internațional intitulat ,,Porţi secuieşti –Porţi verzi, Székely kapuk – Zöld kapuk” se bucură de un real succes la nivelul județului Satu Mare.

apm1Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9-15 ani şi este o competiţie în Europa Centrală şi de Est, având ca obiectiv major păstrarea culturii tradiționale a comunităților din această regiune și întărirea spiritului ecologic. În cadrul competiției școlile, cadrele didactice și copiii participă în activități legate de tradițiile populare, educație ecologică, întărirea societății, activități umanitare.

apm2În perioada premergătoare Crăciunului, APM Satu Mare a fost vizitată de un număr de trei instituții de învățământ: Școala Gimnazială Peleș, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade„ și Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petőfi”. Copiii au prezentat colinde și scenete tradiționale din regiune, prin care au vestit Nașterea lui Iisus Hristos, dovedindu-și talentele și aducând o atmosferă de sărbătoare în instituție.

apm3

apm4Echipajele au fost primite cu căldură de conducerea instituției în persoana directorului Elisabeta Bekessy și colectivul APM. Elisabeta Bekessy a adresat cuvinte de laudă și apreciere atât la adresa cadrelor didactice cât și a elevilor, și le-a urat mult succes în continuarea concursului, care are două părți, păstrarea tradițiilor de Crăciun, și protejarea mediului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.