Amenzi în valoare de 14.000 lei, pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale la societățile comerciale

casa-marcatÎn baza unui Plan de acțiune inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, la nivelul județului Satu Mare se organizează și se desfășoară acţiuni punctuale pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse alimentare, a actelor de contrabandă și evaziune fiscală și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat.

O astfel de acțiune a fost organizată și desfășurată joi, 22.12.2016 de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pe raza județului Satu Mare, ocazie cu care au fost verificate 13 societăți comerciale de profil din mediul rural și din piețele municipiului Satu Mare.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, constând în nerespectarea de către agenții economici a prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și a OUG28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost ridicată suma de 1.614 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale și au fost ridicate, în vederea confiscării, 126 de produse diverse, oferite spre vânzare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de peste 1.500 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 23, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.