Membrii Cenaclului literar sătmărean ”Afirmarea” au fost oaspeții Asociației pensionarilor ”Unirea”

În ziua de 29 decembrie, joi, membrii Cenaclului ”Afirmarea” au fost oaspeții Asociației pensionarilor ”Unirea”, președinte ing. Mircea Marian, întâlnire care a avut loc la Centrul de zi al pensionarilor din Piața Libertății nr.14. În prima parte a întâlnirii, președintele Cenaclului ”Afirmarea”, jurnalistul Ioan Anițaș a prezentat aspectele de ordin organizatoric, având în vedere că urmează să fie lansată antologia cenaclului. Volumul ”Antologie – Afirmarea 2016, poezie și proză”, apărută la Editura Inspirescu, a fost prezentată de editorul George Terziu. Antologia a apărut cu sprijinul Primăriei Satu Mare și Asociației Clubul Creatorilor ”Afirmarea” Satu Mare.

coperta”În paginile antologiei se regăsesc poeme și fragmente de proză din creațiile celor care continuă să investească încredere în Clubul literar ”Afirmarea”, un adevărat brand pentru municipiul nostru”, scrie Ioan Coriolan Anițaș la începutul acestui volum. Textele sunt semnate de Ioan Coriolan Anițaș, Gheorghe Cormoș, Carol C. Koka, Liliana Lazăr Doboș, Ioan Nistor, Vasile Mic, Dumitru Păcuraru, Mihai Sas, Ioan Tipu Sălăjanu, George Terziu, Radu Ulmeanu și George Vulturescu.

Cu ocazia întâlnirii a fost prezentat și noul CD al cantautoarei Georgeta Govor, care cuprinde melodii pe versurile scriitorilor sătmăreni și texte proprii. Muzica și intepretarea aparțin Georgetei Govor. Din nou cenacliștii au avut ocazia să asculte un recital de poezie al ing. Cornel Burcea, ”un prețuit om de cultură, de artă și iubitor de poezie. Cine are prilejul să-l cunoască se poate considera un om norocos… Recită atât de frumos încât ești sigur că dă viață poeziei”, aprecia la una din întâlnirile anterioare ing. Aurel Bancoș. Cu toții își aduc aminte cu plăcere de întâlnirea cenacliștilor care a avut loc la domiciliul inginerului Burcea. Cu acest prilej col. (r) Voicu Șichet a spus că: ”El este un actor, că e de neprețuit, un om care iubește cu adevărat poezia și este un român adevărat”.

Profesoara Liliana Lazăr Doboș a scris la această întâlnire: ”Am lăcrimat cu sufletul ascultând versurile despre mama, recitate de domnul Cornel Burcea”. Scriitorul Mihai Sas îl consideră fenomenal: ”Ești cel mai talentat recitator din Sătmar”. Pentru prof. Carol C. Koka, Cornel Burcea este un veritabil artist, el recită într-un stil propriu inconfundabil. Vasile Bărbuș Crățu i-a dedicat câteva catrene, din care cităm: ”Dacă faci ce faci e bine/Asta are relevanță/Dacă faci și ”dulce pâine”Are mare importanță”, sau ”Trubadur printre poeții de ieri și azi/ Domnul Burcea se înțelege/E la recitare un as/Nici Cornel nu-l poate-ntrece/ Că vorbesc același glas”.

A mai citit câteva catrene poetul Ioan Tipu Sălăjanu, iar Angela Munteanu și Georgeta Govor au interpretat colinde și alte cântece din repertoriul lor.

Întâlnirea s-a terminat intr-o atmosferă caldă, optimistă, cu încredere într-un an mai bun, cu urări de sănătate și tradiționalul ”La Mulți Ani!”.

Carol C. Koka 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 29, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.