Administrator de societate comercială, cercetat de polițiști pentru operațiuni ilegale cu articole pirotehnice

petardeLa data de 29 decembrie a.c., polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat controale la șase societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice din categoria I, de pe raza județului Satu Mare.

Cu ocazia verificărilor, a fost depistată o tânără de de 24 ani din Satu Mare, administrator al unei societăți comerciale, care, la punctul de lucru din Negrești Oaș, ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice din cat. II – IV, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice în cauză, constând în 4 baterii de artificii a câte 25 de focuri și 18 baterii de artificii a câte 7 focuri, toate din categoria F II, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiuni de comercializare către publicul larg de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. c, din Lg. 126/1995, privin regimul materiilor explozive.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 30, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.