Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, la Negrești-Oaș

Peste 20 de grupuri de colindători și ansambluri folclorice din Țara Oașului, dar și din județele Satu Mare și Maramureș și din Ucraina, au participat în a doua zi de Crăciun la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, găzduit de Negrești-Oaș.

festivalul-de-datini-2016După slujba de la Catedrala Ortodoxă, colindătorii au participat la parada ce a traversat centrul orașului, de la Primărie până la Muzeul Țării Oașului.

festivalul-de-datini-2016-1“Unde se putea întâmpla mai frumos acest festival, care să îmbine meșteșugurile tradiționale, muzica și portul locurilor cu cel al regiunilor învecinate, decât la Negreşti Oaş, aici unde toate acestea sunt vii? Astăzi, la Muzeul în aer liber am putut admira frumusețea straielor oşenești purtate cu mândrie de tineri si vârstnici deopotrivă.

festivalul-de-datini-2016-2

festivalul-de-datini-2016-3Ţara Oaşului este o zonă unde tradițiile, obiceiurile, meșteșugurile s-au păstrat foarte bine și sunt încă vii, iar datoria noastră este sa le arătăm lumii si sa aducem turiști aici, profitând de acest mare avantaj pe care îl avem.Este important să ne cunoaştem tradiţiile, să le menţinem vii şi la fel de important este să le cunoaştem şi pe cele ale altora din regiunea noastră.

festivalul-de-datini-2016-4

festivalul-de-datini-2016-5Vă mulţumesc tuturor că aţi acceptat invitaţia de a participa și doresc să duceți gândurile noastre bune acasă la dumneavoastră”, le-a spus Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș, invitaților.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 30, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.