Exerciții demonstrative ale jandarmilor, la două instituții de învățământ din Tășnad

Vineri, 5 aprilie, între orele  9.00-11.00  jandarmii tăşnădeni au continuat activităţile din seria acţiunilor educativ-informative din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun!» la  Şcoala cu clasele I-VIII din Tăşnad şi la Liceul Tehnologic Tăşnad.

Tasnad SC GENERALA5Aici, jandarmii Detaşamentului 3 Carei-Tăşnad, conduşi de locotenent colonel Mircea Moise au prezentat celor aproximativ 250 elevi aspecte legate de atribuţiile Jandarmeriei, despre materialele pe care le utilizează, despre armamentul uşor şi greu din dotarea instituției, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o carieră militară. Elevii au fost încântaţi de cele prezentate iar la final s-au pozat cu jandarmii şi cu materialele şi armamentul acestora.

De la ora 11.00-13.00, jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Satu Mare conduşi de locotenent-colonel Brad Lorand şi sprijiniţi de Croitoru Marin au oferit elevilor Liceului Teoretic din Carei, un nou spectacol în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun!». Toate clasele liceului au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi.

Tasnad liceu 12Activitatea a debutat cu  un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe „infractori”. Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare, imobilizare, spargeri de carămizi. Exerciţiile de autoapărare au fost prezentate de către plt Suciu Bogdan, dublu vicecampion la Karate–do, titluri obţinute la recentele campionate ale MAI. În curtea școlii a fost amenajat un mini-poligon de tragere unde elevii au avut posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft. Cireaşa de pe tort a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, unde câţiva dascăli şi mulţi copii au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de  la ultimul etaj al liceului în care învaţă.

Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final și-au făcut poze cu jandarmii, armamentul şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele, să tragă cu arme airsoft şi să „zboare de la etaj”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 5, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.