Obiectivele de investiţii pentru anul 2017, propuse şi susţinute de PSD şi Organizaţia Municipală PSD Satu Mare

Miercuri, 11 ianuarie 2017, la sediul Organizaţiei Judeţene Partidului Social Democrat din Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă, susţinută de deputata Ioana Bran împreună cu preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare, Radu Roca şi purtătorul de cuvânt Silviu Sumlas. Conferinţa a fost organizată cu scopul prezentării obiectivelor de investiţii pentru anul 2017 propuse şi susţinute de PSD şi Organizaţia Municipală PSD Satu Mare.

dsc05597În prima parte a conferinţei, deputata Ioana Bran a exprimat mulţumiri sătmărenilor şi un an nou fericit, mai prosper şi mai bun, inclusiv şi pentru îndeplinirea programului partidului care va contribui la bunăstarea şi dezvoltarea comunităţii sătmărene.

“Imediat ce am ajuns la Bucureşti am acordat atenţie primelor măsuri de îndeplinire şi punere în practică a Programului de guvernare a PSD-ului, dintre care: creşterea salariului minim la 1.450 lei, punctului de pensie la 1.000 lei, creşterea bursei studenţilor, circulaţia gratuită pe CFR a acestora, punerea în aplicare a legii cu privire la ştergerea celor 102 puncte din Codul Fiscal”, a precizat Ioana Bran.

Concretizarea acestor măsuri se regăseşte şi pe plan local. Acestea au fost prezentate de preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare, Radu Roca. Astfel, se va face reabilitarea şi modernizarea următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială Mircea Eliade, Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Şcoala Gimnazială Lucian Blaga, Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Grădiniţa nr. 11, Liceul cu Program Sportiv.

Se va construi un complex sportiv care să cuprindă o sală polivalentă, sală de popice şi un bazin de înot în zona de sud a municipiului Satu Mare. Pentru această investiţie, există locaţia în zona bazei sportive Unio, la care se adaugă şi o suprafaţă de teren care va fi cedată de către Ministerul Apărării Naţionale domeniului public. Se doreşte reabilitarea Grădinii Romei şi a uzinei de apă.

Se va reabilita clădirea de pe strada Vasile Lucaciu nr. 29 şi va fi transformată în casă memorială a marelui patriot român şi sătmărean Vasile Lucaciu.

În cadrul domeniului de infrastructură, servicii şi dezvoltare publică, se va sprijini construirea şi modernizarea parcărilor din Micro 17, Carpaţi 1 şi Carpaţi 2, modernizarea Pieţei agroalimentare nr.2 (Piaţa Mică), extinderea iluminatului public pe strada Botizului la blocurile 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65 precum şi amenajarea pistei de biciclete şi a aleilor pietonale din zona străzii Botizului, Pieţei Romane până la intersecţia cu drumul Odoreului. De asemenea, se va demara procedura în scopul construirii de locuinţe sociale în zona de sud a municipiului Satu Mare.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestor obiective, Organizaţia PSD Satu Mare îşi propune să fie într-o opoziţie constructivă care să pună prim-plan interesele sătmărenilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 11, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.