A.J.O.F.M. Satu Mare: Promovarea participării tinerilor cu risc de marginalizare socială pe piața muncii

locuri de muncaAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare promovează tinerii marginalizați social prin:

acompaniament social personalizat;
activități de informare și promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor;
subvenționarea locurilor de muncă.

Acompaniamentul social personalizat se realizează in baza unui contract de solidaritate, și constituie un ansamblu de servicii care se acordă in mod gratuit și constau în:

informare și consiliere profesională;
medierea muncii;
plasarea în muncă.

Contractul de solidaritate se încheie între agenția de ocupare teritorială și tânăr pe o durată până la trei ani, dar nu mai puțin de un an, în condițiile în care la data încheierii contractului de solidaritate tânărul nu a împlinit vârsta de 26 de ani.

Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială și care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, numiți angajatori de inserție, beneficiază lunar pentru fiecare persoană angajată din această categorie de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referință (500 lei), în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Nu primesc aceste sume angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.