Cinci permise reţinute ieri şi amenzi în valoare de 16.500 lei, aplicate de poliţişti

sirena-1În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Au fost aplicate 126 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 lei. Dintre  acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce cinci permise de conducere: unul pentru depășirea limitei legale de viteză și patru pentru depășiri neregulamentare.

În cursul zilei de ieri, i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile unui bărbat de 28 de ani din Dej. Acesta a fost surprins de aparatul radar al Serviciului Rutier Satu Mare, circulând pe  raza localității Livada cu o viteză de 107 km/h. Pe lângă măsura complementară, cel de la volan a fost sancționat și cu 9 puncte amendă, în valoare de 1.125 lei.

Recomandări preventive în atenţia conducătorilor auto:

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!

Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Nu în ultimul rând, conducătorii auto începători sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.