Unirea Principatelor Române, 24 Ianuarie a fost sărbătorită în municipiul Carei

Marţi, 24 ianuarie 2017, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei.

Unirea mica 2017 3Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional, apoi Adrian Ştefănuţi a evocat semnificaţiile „Micii Uniri”, a urmat un Te-deum oficiat de preoţii din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei, după care au avut loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor şi asociaţiilor.

Unirea mica 2017 4

Unirea mica 2017 6

Unirea mica 2017 8

Unirea mica 2017 9Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de solista Daiana Căşuţ, acompaniată de taraful Ceatăra, iar cei prezenţi s-au prins în tradiţionala „Horă a Unirii”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Unirea Principatelor Române, 24 Ianuarie a fost sărbătorită în municipiul Carei

  1. ,,….Tedéum oficiat de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei,, … ce serviciu este cel oficiat de preotii din Carei? in ce limba s-a oficiat acest serviciu pentru ca dupa scriere nu seamana cu un cuvant romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.