Spectacol de muzică și poezie dedicat Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”

Primăria și Consiliul Local Satu Mare, prin Centrul Cultural „G.M Zamfirescu” a organizat marți, 24 ianuarie, un spectacol omagial de muzică și poezie dedicat i Unirii Principatelor Române din 1859.

Evenimentul, desfășurat la Centrul Cultural „G.M Zamfirescu” a fost deschis de o alocuțiune rostită de Viorica Shibata despre momentele premergătoare Unirii Principatelor Române și marile reforme din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestarea a continuat cu un program artistic susținut de membrii trupei de teatru Arttis “Iosif Ahmed”, îndrumați de George Horotan și Sebastian Moldovan, care au prezentat poezii cu tematica unirii, dar și referate pe această temă.

Momentele lirice au fost presărate, pe alocuri, cu momente muzicale prezentate de interpreții de muzică folk Florin Micaș și Ionel Bledea, care au întregit frumos atmosfera.

Evenimentul menit a marca această sărbătoare națională a făcut parte din șirul de manifestări organizate la Satu Mare pe tot parcursul zilei de marți, culminând cu depunerea de coroane la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiu, parada militară și tradiționala Horă a Unirii, la care au participat numeroși sătmăreni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 25, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.